VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2014-09-27

Swim of Hope 27 september 2014


I samarbete med

VNSK har bestämt sig för att deltaga i Swim of Hope. Det är ett samarbete mellan Barncancerfonden och Svenska Simförbundet. Syftet är att samla in pengar till klubben och Barncancerfonden. Av dagens insamling ska 50% av intäkterna gå till fonden.
Dagen inleds med ett sponsorsim. Samtliga simmare i bokstavsgrupperna har fått 2 veckor på sig att jaga efter sponsorer. Simmarna ska simma så långt som möjligt under en timme. Sponsorerna kan välja mellan att sätta en fast summa eller öre/meter. Robban och Per gör en bra fördelning av simmarna på alla banorna och badmössor i olika färger delas ut. Detta för att det ska bli enkelt att räkna längder vid varje 50 m-vändning. Ovan ser vi bana 6 redo för start.
Här har vi tjejerna på bana 3 som gör sig redo.
Bana 4 är också på gång.......
......liksom bana 5.
Per går runt och instruerar.
Klockan 10 går startskottet för sponsorsimmet.

Första simmaren på varje bana gör en riktig tävlingsstart, därefter fylls det bara på efterhand på varje bana.
Under en timme är det full aktivitet i vattnet. Alla simmarna ger verkligen allt för att försöka simma så långt som möjligt för denna goda sak.
Vid varje bana sitter en tränare och räknar längder efter färgerna på badmössorna.... fiffig idé, annars hade det nog varit svårt att urskilja vem som var vem.
Vanningen håller öppet som vanligt den här dagen och klubben ordnar med lite runtomkring-aktiviteter under dagen. Allt för samma syfte: samla in pengar till Barncancerfonden. På morgonen står Susanne och Åsa vid ingången och hälsar välkomna samt säljer armband från Barncancerfonden.
Inne i simhallen har Föräldrasektionen arrangerat en hörna där man kan göra sina egna "Give Hope-armband". Jeanette och Karin bossar där.
Det blev stor succé med armbandstillverkningen.

Föräldrasektionen hade även lotterier och "Gissa simmaren" i en hörna. Helena hade full koll på det.
Våra simmare simmade på under timmen och hade behövliga vätskepauser lite då och då.
När timmen var slut bjöds det på bananer och choklad till alla som kämpat på. Ann-Sofie samlade snabbt ihop alla formulären och sprang in på kontoret och räknade ihop hur många metrar det blivit under timmen. 132790 meter blev det, vilket innebär en totalsumma på 67881 kronor! Fantastiskt! Mycket bra simmat av er allihop.
Tre tjejer som var nöjda med sina bedrifter: Rebecca, Julia och Matilda.
När sponsorsimmet var slut öppnade vi upp bana 1 för vem som helst som ville testa sin snabbhet. Vi hade eltidtagning på plats och det kostade 20 kr att utmana sig själv eller varandra. Hampus och Filip nöjde sig inte med sponsorsimmet, utan skänkte vars en tjuga och utmanade varandra.
Bosse hade full koll på tidtagningen......

..... medan Per instruerade hur det fungerade för dem som aldrig simmat på tid förut.

Det blev ett lyckat tillhåll vid bana 1. Det var många familjer som passade på att utmana varandra. En mycket rolig idé för ett gott syfte.
När man hade simmat 50 m på tid fick man ett fint diplom med sitt namn och tiden. Annika skötte diplomskrivningen med bravur.
Vid armbandstillverkningen slog sig tjejerna ner efter de var klara med sponsorsimmet.
Det blev en mycket lyckad dag på Vanningen. Mycket pengar samlades in på sponsorsimmet och vi väntar med spänning på vad totalsumman blev efter när allt är räknat: simma 50 m, armbandstillverkning, lotterier och sålda armband från Barncancerfonden. Ett stort tack till alla simmare, besökare på Vanningen och framför allt till alla sponsorer som var med under dagen. Tillsammans gör vi skillnad!
 
 Tack till dagens fotograf, Magnus!