VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2014-01-20

Seriesim omgång 3 i Kristianstad.

Lördagen den 18 januari är det dags för 3:e omgången av seriesimmet. Den här gången är det KSLS i Kristianstad som står som värd. Vi samlas på Vanningen på eftermiddagen och beger oss med buss till Kristianstad. Tävlingen går av stapeln på Tivolibadet och utanför lyser snön så vit. 
98'orna har pensionerats, så det här året är 99'orna äldst. Det innebär också att man fyller på i yngsta klassen så det var några unga simmare som gjorde seriesimsdebut för VNSK den här dagen. Grattis till era fina prestationer på ert första seriesim! 
 Insimmet är avklarat och Per, Helena och My samlar gänget för en liten genomgång. Därefter blir det "Vi som kommer ifrån Näset har det allra bästa fräset. Åh, Vellinge....." Nu kör vi. Vi leder efter två omgångar och målet är så klart att fortsätta vara i ledningen även efter den här omgången.
Tävlingen inleds med medleylagkapper. En för tjejerna och en för killarna. Man använder sig av en simmare i resp åldersklass. För tjejerna simmade ovan: Rebbeca (bröstsim), Johanna (ryggsim), Frida (frisim) och Ida (fjäril). Tjejerna gjorde en strålande insats med bra tider och slutade på en 2:a plats. För killarna simmade Johannes (rygg), Tim (bröst), Hugo (fjäril) och Emil (frisim). Även de simmade bra och blev 3:a. 
Här gör sig Gustav redo för start på 50 bröstsim. Nedan ser vi Klara och Maja mysa lite mellan sina grenar.  
Till den här omgången hade vi lite otur med sjukdomar vilket även gjorde att vi hade ett par tomma banor. Trots det så kämpade våra simmare på bra. Simmare som vann sina grenar den här gången var: Hugo S (50 fr+25 fj), Ida L (100 fr+50 fj), Johanna A (100 ry), Rebecca Ö (100 br+50 fj) och Johannes S (100 fr). KSLS var ett strå vassare och vann den här omgången och VNSK blev tvåa. Det innebar att KSLS knappade in poäng i totalen men inte tillräckligt, så vi leder fortfarande inför sista omgången som ska vara hos SS Iden i Furulund till våren. Tack till alla simmare som bjöd på underhållningen den här vintriga lördagskvällen i Kristianstad!