VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2012-12-17

Jul- och luciafirande 16 december

Så var det då dags igen för den årliga jul- och luciafesten. I år gick den dock av stapeln i något förkortad variant. 
 Niklas och Ann-Sofie sitter och hälsar alla välkomna i entrén och passar samtidigt på att ta entréavgift. I år ingick det både fika, bad och utlottning av fina priser på biljetten.
 Traditionellt matlotteri och "Gissa skinkan" fanns naturligtvis på plats. Där skötte Karin och Annika affärerna galant. Helena prövade sin lycka bland både lotter och skinkan.
 Inne i simhallen blandades bad, lek och korvförsäljning med några lotterier. Eva och Ann-Jeanette tog hand om försäljningen där inne. Vid fiskdammen (dock ej på bild) hittade vi tränarna Helena och Emelie som skötte det perfekt.
 Till slut kom då han den rödklädde mannen som alla barn väntat på: Tomten. Med sig i säckarna hade han godispåsar till alla som varit snälla...och det var många många...
 Efter några timmar när alla lotterier var dragna så släckte vi ner i hallen och det var dags för det stämningsfulla luciatåget. Våra simmare i samtliga tävlingsgrupper är med i tåget. Ovan ser vi Linnea, Matilda, Emma och Klara göra sina ljus redo.
 Tåget ställer upp sig och det fixas med det sista. Gustav och Adam stämmer av det sista innan de ska gå in med lucian.
Då går vi då.... :-) Längst fram hittar vi Linnea och Klara. Tätt följda av Matilda och Hanna... Sen fylls det på av söta små tärnor, stiliga stjärngossar och ett par tomtar.

 Emma och Karin valde tomtestilen i år.

Fackelbärarna kommer in efter tåget. Det är samtliga simmare i A-gruppen som får vara fackelbärare. Ovan ser vi Amanda och Emma koncentrerade med sina facklor i vattnet. 
När fackelbärarna är på plats i vattnet och första sången har sjungits av tåget så kommer lucian in eskorterad av två fackelbärare. I år är det Rebecca Håkansson i vår A-grupp som har blivit utsedd till Lucia. Hennes fackelbärare är Adam och Gustav, också A-gruppen.
Rebecca blir krönt i vattnet och hon läser sedan sin vers högt och tydligt. Några sånger till från tåget innan det sen är dags att tåga ut.

Ett stort tack till alla ni simmare som ställde upp med detta fantastiska luciatåg. Tack till Rebecca som var årets VNSK-lucia och tack till Gustav Nyrenstedt för den fantastiska solosången. Tack till Ann-Sofie, Kerstin, Cia på kansliet och ett par styrelsemedlemmar för genomförandet av årets jul- och luciafest. Tack till er som ställde upp och hjälpte till på plats - ingen nämnd ingen glömd. Och ett stort tack till alla våra medlemmar som kom och ville vara med på vår dag! Fantastiskt roligt att så många kom!