VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2012-11-19

Seriesim på hemmaplan 18 november

Då var det dags för seriesim igen och den här gången har vi äran att få stå som värd för omgång 2 i division 2. Efter 1:a omgången ligger vi tyvärr sist, så det ligger lite press på våra unga simmares axlar att vi ska lyckas lite bättre den här gången.
 På lördagskvällen samlas laget för en gemensam träning. Helena och Danne går igenom laget och peppar dem innan det är dags för en liten träning. Samtidigt passar ett gäng föräldrar på att ställa iordning det som behövs (elektronik, stolar, café mm).
Så var det då dags tidigt på söndag morgon. Gästande klubbar hälsas välkomna: Landskrona, Helsingborg, Sydsim, Poseidon och Ystad. Insim kan börja.
Samtidigt samlas funktionärerna för en genomgång. Full styrka på funktionärssidan! Det fick vi beröm för av tävlingsledaren Christer som vi lånat in från MKK.
Efter insim samlar, Robban, Danne och Helena laget inne i relaxrummet för lite pepptalk och hejarramsa.
"Vi som kommer ifrån Näset, har det allra bästa fräset"......
Här nedan ser vi ett glatt gäng. Det är våra duktiga -97'or som gör sitt allra sista seriesim. Man får ju bara simma seriesim t.o.m det året man har fyllt 15. Det innebär att efter nyår så "pensioneras" de. Vi säger Ett Stort Tack för många fina seriesimsår och det är med lite vemod de lämnar över stafettpinnen till -98'orna som blir äldst nästa år.
TACK: Jenny, Hampus, Amanda, Julia, Christoffer och Anton.


Så var då äntligen tävlingen igång. Den inleds ju alltid med en medleylagkapp med en från varje åldersklass. Ovan ser vi Jenny starta på ryggsim och Matilda startar på fjärilssträckan.

Killarna ska så klart också simma medleylagkapp. Jesper står redo för start på 1:a sträckan som är ryggsim. På pallen står sedan Anton beredd att hoppa i och simma bröstsim.

Filip simmar fjärilssträckan i medleylagkappen och Tim kör sista sträckan som är frisim.

Lite profilbilder nedan..... :-)

Ida i yngsta tjejklassen är mycket nöjd efter sitt lopp på 50 frisim. Till höger ser vi Emil i yngsta killklassen stå redo för start på 50 frisim.


Vänster: Johannes i yngsta killklassen. Höger: Axel i mellanklassen.


Vänster: Amanda i äldsta klassen. Höger: Christoffer redo för start i äldsta klassen.

Johanna ska simma bröstsim i yngsta tjejklassen.

Vi fick se en hel del fina simningar från Vellinges simmare. Ett antal personliga rekord och många fina poäng till klubben. Men tyvärr så räckte det inte till den här gången heller. Vi slutade 6:a i den här omgången och ligger totalt 6:a inför omgång 3 till våren. Vi får ta nya tag och hoppas vi kan vända detta. Tack till alla funktionärer för en mycket väl genomförd tävling och till Föräldrasektionen för ett trevligt och välbesökt café.