VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2012-04-16

Falkenberg Race 14-15 april

Fredagen den 13 april gav sig ett gäng A- och B-gruppssimmare, tillsammans med tränarna Robban och Danne, iväg från Vanningen för färd upp mot Falkenberg. Tävlingen Falkenberg Race skulle gå av stapeln under helgen. Väl framme inkvarterades gänget på Hotell Falkberget där man skulle ha sin inkvartering hela helgen och även äta luncher och middagar.
 På fredagskvällen hanns det även med lite insim i tävlingsbassängen. Simhallen heter Klitterbadet och där finns en fin 50-meters bassäng med saltvatten.
Granne med Klitterbadet ligger Skrea Strand. Lite kallt att bada där nu, så simmarna höll sig till inomhusbassängen. 
Det var årets första tävling i långbana och det är ju alltid lite tuffare än att simma i kortbana. Vi fick se lite blandade resultat i helgen. På prispallen såg vi bl.a Jim Ljungqvist som bronsmedaljör på 200 frisim (ovan). Vi såg Rebecca Håkansson ta guld på 200 ryggsim (ovan).  Hon knep även brons på 50 fjäril, silver på 100 ryggsim och brons på 100 fjäril.
 Här är ett gäng glada tjejer som chillar lite mellan loppen: Amanda, Emma L, Jenny, Rebecca, Maja och Emma T.
 Alla chillade på sitt lilla vis. "Hemskt vad sociala ni är", var det någon som sa. Den här bilden är väldigt beskrivande av hur de mest fördrev tiden. Spelandes spel på sina mobiltelefoner....
 Det fanns en fin uteplats precis utanför och eftersom vädret var superfint så tilbringades det faktiskt en hel del tid där också... tack och lov. Här ser vi Jim, Anton, My, Johanna och Johan.
 Emma T och Maja har precis simmat och får feedback av tränare Danne.
 Amanda, My, Anton och Jim var inte så glada över att bli fotograferade.
 Adam laddade på sitt sätt.

Klitterbadet är som sagt en mycket fin anläggning. Det var gott om publik och VNSK hade som vanligt en stor tillrest supporterskara. Trevligt att tävla på annan ort och möta simmare från klubbar som vi inte är så vana vid: Göteborg, Mölndal, Allingsås, Kungälv, Saltsjöbaden m.fl. 
Vi hade några medaljörer till under helgen. Ovan ser vi Anton ta emot en bronsmedalj på 200 medley. Nedan ser vi Emma L få ett brons på 200 fjäril och Julia K ett silver på 200 fjäril. Om ni tycker det är många medaljörer på prispallen på bilderna, så beror det på att man under prisutdelningen delade ut priser till ett par åldersklasser samtidigt.
Det här var en mycket trevlig tävling som vi hoppas att vi får åka på fler gånger. Alla simmarna hade en superkul helg tillsammans och kämpade väl. Truppen på plats i Falkenberg var: Anton, Filip, Rebecca, My, Julia K, Maja, Johanna, Jim, Emma L, Vilma, Hampus, Johan, Adam,
Emma T, Jenny, Amanda, Julia V + tränarna Robban och Danne.