VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2015-04-19

Vårsimiaden Distrikt 18-19 april 2015

Vårsimiaden är Skånska mästerskapen för de yngre simmarna. Tävlingen simmas som en distriktstävling först på 3 olika platser samtidigt. Därefter går de 24 totalt bästa simmarna vidare till en Regionsfinal i Kristianstad i maj. Distriktstävlingen den här gången hölls i Hässleholm, Höganäs och Vellinge den 18-19 april. På lördagen simmade alla som är födda 2002 och 2003. På söndagen var det dags för dem som är födda 2004 och yngre. Ett stort arrangemang för VNSK alltså. Klubbarna som hade blivit tilldelade att tävla på Vanningen var: VNSK, MKK, Ran, Ystad, Trelleborg, Sydsim, Triton och Poseidon. Tävlingsledningen kom från Skånesim.
Insim på lördagen, det var många många simmare i vattnet.

För att kunna driva igenom ett sådant här arrangemang så krävs det många hjälpande händer. Förutom alla våra funktionärer så hade vi även andra frivilliga på plats som kunde hjälpa till med andra saker. Ovan ser vi Föräldrasektionens försäljning. Som vanligt mycket uppskattad.
Försäljningen av badartiklar var mycket uppskattad. Jörgen som driver shoppen på Aqvakul levererade allt på fredagskvällen och sen hade vi frivilliga på plats som skötte försäljningen. Ovan ser vi Lasse C och nedan Julia V och Johan P. De skötte försäljningen med bravur och sålde mycket hela lördagen. 

Dags för samling och inmarsch för alla funktionärer.
 
Tävlingsledningen som sagt från Skånesim. Nedan ser vi tävlingsledare Christer Jansson, vice tävlingsledare Stefan Persson och starter Peter Rantzén.
 
Johannes fick bära klubbskylten.
 
Efter att alla funktionärer tågat in så är det dags för samtliga klubbar. VNSK's Emma Viléus fick äran att bära den svenska fanan och Johannes Strömberg fick stolt bära sin klubbskylt. Två simmare från varje klubb marscherade in och ställde upp fint nere vid kortsidan. Eftersom Vårsimiaden är en mästerskapstävling så ska naturligtvis nationalsången spelas också.
 
Prisbordet är laddat och vi kan köra igång tävlingen.

 
Här följer härliga bilder på simmarna under dagen. Nämner ingen för då blir heller ingen glömd. Njut av alla härliga bilder.

 Per är en klippa som speaker :-)  


 
Som bandomare på lördagen hade vi Bosse på ena sidan och Valter på andra sidan :-)


Två av våra duktiga funktionärer Cilla och Susanne.... tummen upp.
VNSK's killar vann lagkappen 4x100 medley. Någonstans där inne i högen har de glatt fått ta emot sina priser.
 
Chill mellan loppen inne i undervisningsbassängen.


Tre av våra ungdomar som är för "gamla" för Vårsimiaden ställde istället upp frivilligt och hjälpte till hela dagen. Alicia ovan och Rebecca och Frida nedan.

Christer Viléus skötte det tekniska och det fungerade utmärkt hela tiden. Bra jobbat Christer!


På lagkappen 4x100 frisim knep killarna en silvermedalj. 

Gorm Strömberg som också ställde upp frivilligt hela dagen har fullt upp med att göra iordning fler lunchbiljetter.

Lunchen ordnade Johan Ahlbin (till vänster på bilden) och hans företag Caterevent. Till sin hjälp med servering ute i köket hade han Lars Bothén, Kerstin Olsson och Christel Virgili.

Det var full action ute i köket när det var dags för lunchpaus. Menyn på lördagen var: grillad kycklingfilé med rostad potatis, currykryddad blomkål och ramslökssås. 
 
Simmare, tränare och funktionärer åt med god aptit.
Det var mycket mycket gott!

 
Efter en lång lördag som slutade ca 19.30 gick vi hem för att hålla lördagskväll och ladda batterierna inför en ny dag.
Dags för de yngre simmarna på söndagen!När de yngre simmar så brukar det vara mer folk, och så var det också på Vanningen på söndagen. Fullt med folk i och omkring bassängen. 

Fikat är klart till alla funktionärer och ledare.
Full rulle ute i köket även på söndagen.
Dagens lunchmeny bestod av:
Kalvfärslimpa med potatispuré, grillade morötter, gräddsås, lingon & ättiksgurka.
Mycket mycket uppskattat även denna dag.


Då har vi genomfört ännu en Vårsimiad med bravur. Tack till Magnus Paulsson för alla fina bilder som han delat med sig av till oss! Tack även till alla som arbetat denna helgen; funktionärer, föräldrasektionen, alla andra frivilliga......ingen nämnd ingen glömd. Vad vore vi utan alla ideella krafter. Tack alla för att ni ställde upp och gjorde Vårsimiaden till ett bra arrangemang. Även tävlingsmässigt gjorde Vellinge bra ifrån sig. Totalt kan vi se fram emot i Regionsfinalen i Kristianstad i maj: 66 individuella starter och 10 lagkappsstarter. Härligt!