VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2014-11-12

Sum-sim region 8-9 november.

Så var det då dags för höstens och vinterns viktigaste tävling för våra ungdomar: Svenska Ungdomsmästerskapen. Eller Sum-sim som det kallas i simmarvärlden. I november går den av stapeln i kortbana och simmas i regionsfinaler på sex olika platser i Sverige samtidigt: Ystad, Skellefteå, Göteborg, Jönköping, Stockholm och Västerås. Åldersklasserna på Sum-sim är 15-16 år, 14 år och 13 år o y. Från regionsfinalerna går sedan de bästa vidare till en Riksfinal som går av stapeln i Helsingborg i december. Alla grenar under regionsfinalerna simmas samtidigt och det kommer rapporter efterhand under tävlingens gång vilka som lyckats ta sig vidare till riks. Det är tuff konkurrens till riks. I åldersklasserna 13 år o y plus 14 år är det bara totalt 16 simmare som går vidare. I äldsta klassen är det 24 st, förutom på de långa distanserna (400, 800 o 1500), där är det bara 16. Till regionsfinalen i Ystad har de 24 bästa tiderna kvalificerat sig. Det innebär att vi åker till Ystad med följande trupp: Emma T, Matilda K, Filip H, Johan P, Maja K, Frida R, Axel S, Rebecca Ö, Alicia V, Emma V, Tim L-R, Johannes S, Ida L och Johanna A, samt Emil S som sluter upp på två lagkapper.
Lördagen inleds med inmarsch av samtliga klubbar. Emma V representerar VNSK. Sedan blir det nationalsången. Det är ju ett mästerskap. Sen är vi igång.....
Vi har sett många fina simningar av alla våra simmare på de senaste tävlingarna och hoppas att formen har hållit i sig till den här tävlingen. Ovan ser vi Frida (närmast) och Rebecca Ö (längst bort) göra fina starter. 
Här gör sig Emma T redo för start.
Frida simmar 6 grenar under helgen och slår nya personliga rekord på samtliga! Dessutom kniper hon en plats till riksfinalen på 800 frisim och en reservplats på 400 medley. Grattis!
Rebecca Ö simmar 4 grenar och sätter också hon personliga rekord på samtliga!
Emma T simmar 7 grenar och slår ett personligt rekord och gör mycket bra lopp på övriga grenar.
Filip simmar 2 grenar och slår pers på båda.
Det gäller att koppla av mellan loppen, speciellt om man har många lopp att simma. Emma T och Frida har inga problem med det hårda underlaget.
Det är varmt inne i simhallen men desto skönare ute i omklädningsrummet. Emma V och Johanna tillbringade en del tid där.
Det tar på krafterna att vara tränare på ett Sum-sim... :-) Robban passade på att ta en powernap i lunchpausen.
Tre glada simmare som njöt av varandras sällskap på lunchen på söndagen: Johan, Maja och Johanna. Kyckling med jordnötssås stod på menyn för samtliga. Bra energi inför eftermiddagen.
Glada tränare.... fattas bara... alla simmar fantastiskt bra!
Emma V gör en bra start på ryggsimmet och simmar till sig ett nytt personligt rekord. Det är så nära en reservplats till riks, men räckte inte riktigt ända fram. I övrigt simmade hon 4 grenar till och satte pers i 3 av dem.
Alicia simmar 3 fantastiska lopp och sätter ett nytt pers i en.
Maja K simmar 2 lopp och sätter personliga rekord i båda.
Johan startar på ett av sina lopp.  Totalt blev det 4 st och fina personliga rekord i 3.
På söndagen var det Fars Dag och då bjöd Ystad simsällskap alla pappor på pepparkakor som det stod "Far" på. Mycket trevligt och uppskattat. 
 
Matilda: 7 grenar under helgen, 6 personliga rekord, 2 bronsplatser, 5 platser till riksfinalen och dessutom första gången under 1 minut på 100 frisim och ett A-kval till JSM på 100 fjäril . Vad ska man säga? Ett stort GRATTIS till en fantastisk helg.
Nyss i mål efter sitt frisimslopp. Trött och glad!
 
  
Nedan stilstudie på Johannes som startar på 100 frisim.
Nedan Johanna som är redo för sitt ryggsimslopp. 
Johannes, Ida och Johanna är alla ett år för unga och har tuff konkurrens mot dem som är födda 01. De gör alla en fantastisk tävling i yngsta klassen.
Johannes simmar 5 lopp och sätter personliga rekord i samtliga.
Ida simmar 3 lopp och sätter också personliga rekord i samtliga (+ pers på startsträckan i lagkappen).
Johanna simmar 4 lopp och sätter personligt rekord i 3 av dem.
Killarna gör sig redo för lag. Det finns bara två åldersklasser i lagkapperna. 16 o yngre och 14 o yngre. Vi har inget lag i äldsta killklassen men däremot i yngsta. I båda lagen 4x100 fr o 4x100 me simmade Johannes, Tim, Emil och Axel. De gör mycket bra lagkapper och sänker sina pers. Härligt killar!
Även tjejerna simmar lag. I äldsta klassen simmar Emma T, Matilda, Maja och Alicia båda lagkapperna. Bra simmat av alla.
I yngsta tjejklassen har vi på 4x100 frisim: Ida, Frida, Emma V och Rebecca. De gör en mycket bra lagkapp och tar en 3:e reservplats till riksfinalen.
Axel och Tim simmar båda två bra lopp på 200 ryggsim på söndagen. Här startar de.
Tim har förutom sitt ryggsim även 200 bröst där han sätter ett nytt personligt rekord.
Allra sista grenen på söndagskvällen är yngsta tjejernas andra lagkapp: 4x100 medley. I laget simmar: Frida, Johanna, Emma V och Rebecca. Robban peppar dem nedan och tjejerna är ordentligt laddade. De simmade bra men det räckte inte riktigt ända fram.
Ja årets Sum-sim region är därmed avklarat. Vilken tävling våra simmare gör! Om redaktören har räknat rätt så har det alltså slagits 40 (!) personliga rekord, tagits 2 bronsmedaljer, 6 riksfinalplatser + två reservplatser (1:a o 3:e reserv). Vi ska vara stolta över våra VNSK-simmare som sätter Vellinge på kartan :-) Tack till Robban och Per (och Jim som var med på lördagen) för en bra tävlingshelg, tack till det fantastiska läktarstödet och tack till Christer för härliga bilder.