VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2014-05-12

Vårsimiaden Regionsfinal i Kristianstad 11 maj.

Söndagen den 11 maj är det dags för de yngsta simmarna att inta Tivolibadet i Kristianstad. Vårsimiadens regionsfinal simmas då för de som är födda 2003 och 2004 o yngre. Kvalificerat sig individuellt till den här dagen har följande unga simmare gjort: Maya Wallström, Nellie Korunovska-Skyttma, Noel Ahlbin, Hugo Stenskepp, Gustav Conradsen, Lucas Örmon, Petter Jörud, Viktor Hansson och Kajsa Söderholm. Dessutom kompletterades ett lagkappslag med Olof Larsson och Erik Simonsson. För några simmare i truppen var det premiär för Vårsimiaden.
Tränarna My och Helena är på plats för dagen och tävlingen inleds med inmarsch och nationalsång, precis som på lördagen. Tävlingen startar och först i vattnet har vi Maya som ska simma 25 fjärilsim. Därefter följer Noel upp med samma distans. Noels övriga distanser den här dagen är 100 medley där han tar hem en fin 10:e plats, 50 ryggsim och en lagkapp. Nellies lopp för dagen är 50 frisim. Kajsa har även hon ett lopp för dagen: 50 bröstsim och tar hem en fin 10:e plats där.
Här ovan har vi ett framgångsrikt gäng. De simmade lagkappen 4x50 medley 3 sekunder snabbare än i kvaltävlingen och blev belönade med en fin silvermedalj för det, endast slagna av Helsingborg. I laget simmade (fr vänster på bilden) Gustav (rygg), Lucas (frisim), Petter (bröstsim) och Hugo (fjäril). Härligt killar!
Hugo hade förutom två lagkapper, även 50 fjäril där han simmar hem en fin 8:e plats, 100 frisim och 100 ryggsim. Gustav har även det här på programmet: 100 bröstsim, 100 frisim och 100 ryggsim. 
Vellinge hade kvalat in med ett lag till i medleylagkappen som tyvärr blev diskade i regionsfinalen. I det laget simmade Olof, Erik, Noel och Viktor.
Här ser vi killarna göra sig redo för start i lagkappen. De har bana 5, näst snabbaste tiden inför finalen även i lagkappen 4x50 frisim.
I det laget simmade: Lucas, Gustav, Hugo o Viktor. Även här gör de en fantastisk simning och sänker tiden från kvalet med 2 sekunder. En ny silvermedalj! Underbart!
Lucas övriga lopp för dagen är 50 fjäril, 100 frisim och 100 medley. Petter simmar 100 bröstsim och kniper en 10:e plats för det, 100 frisim och 100 ryggsim. Viktor har på schemat 50 fjäril, 100 frisim och 100 medley.
Tack för många härliga simningar och bra kämpaglöd alla unga VNSK'are.