VNSK
Immeln maj 2014

2013-10-05

Lane 4 Race, Höganäs 2013

Årets Lane 4-race i Höganäs är bara 1-dagstävling precis som i fjol. Den går av stapeln samma helg som Lödde Cup och en hel del väljer den tävlingen istället. Vi har gjort så att vi delat på truppen och låter A & B tävla här i Höganäs och C & D tävlar i Lödde.
Här erbjuds alla SumSim-sträckorna för de som vill förbättra sina pers och förhoppningsvis kvala in. Sista dag för kval till regionsfinalen, som går i Helsingborg den 9-10 november, är den 25 oktober.

Den trötta nallen har hängt med i många år nu!
 Först ut idag är Ida som startar upp gren 1 som är 100m bröstsim.
Hon öppnar tävlingen bra med ett fint pers på 7 sek bättre än sin anmälningstid. Det räckte till en 11:e plats och i samma gren knep Rebecca Ö. en bronsmedalj och Emma V. blev 12:a.
 Alla anmälningstider är från resultat innan senaste seriesim så det kan hända att det som jag ser som pers kanske redan var slaget i seriesim.
Robban & Per är på plats från tränarstaben.
Julia K. står i startposition på samma gren men för äldsta tjejklassen, 15-år och uppåt.
Det blev ett pers med några hundradelar och räckte idag till en 8:e plats.
Karin simmade till sig en 6:e plats i samma klass.
 Så var det då killarnas tur att simma nästa gren som ver 200m medley.
Johannes är taggad inför uppgiften.
 Finfint fjärilssim.
 Pers med 9 sek och en 5:e plats i yngsta klassen, 13 år och yngre.
Toppenbra!
 Filip får feedback efter sitt medleylopp och vad kan man som tränare tillägga när klockan visar nytt pers med 10 sek?!
Det räckte idag till en 16:e plats. Och Hampus simmade till sig en 13:e plats på samma sträcka.

Gren 3, 200m fritt och Julia V. är först ut av våra tjejer.
pers med 8 sek och en 8:e plats i äldsta klassen.
 Matilda simmar i 14-års klassen och får till ett fint lopp och det blir en 4:e plats och 4 sek pers.
Maja K. simmar i samma klass och blev 12:a.

Julia K & Karin pratar igenom sina lopp tillsammans.
 Rebecca H ligger i vattnet, tränarna tar tider och kompisarna hejar på. Det blir en silvermedalj för henne.
Vilma tog en 4:e plats med sitt 3 sek-pers och Emma T. en 7: plats. Bra jobbat tjejer!
 Prisutdelning och Rebecca Ö. får sin bronsmedalj. De slog ihop alla ålderskategorier på en gång, därav så många på pallen. Rebecca syns lite bakom, i grå tröja. Grattis!!
Rebecca H. tar emot sin silvermedalj. Grattis!!
 Så var det då dags för 200m medley för tjejerna.
Johanna står redo.
 Hon slår till med ett finfint pers med 7 sek och en 10:e plats.
 Robban trycker på från kanten när Ida & Rebecca Ö. simmar.
Och det gav ju resultatet att Rebecca Ö. tog en silvermedalj och Ida blev 9:a. I samma årsklass blev Frida bronsmedaljör. Grattis tjejer!!
 Tjejerna har även hunnit med att simma 400m fritt på förmiddagen och där gick det riktigt bra för Maja som tog guld i 14-års klassen.Stort Grattis!!
På samma sträcka men i den yngre klassen blev Frida silvermedaljös med ett pers på 9 sek. Grattis!!
 I äldsta klassen blev Julia K. 4:a med ett 8 sek pers.
 Johannes tar emot sin bronsmedalj på 400m fritt.
 Hampus knep ett silver och Filip blev 5:a. Grattis killar!!
 En liten fadäs upptäckte vi på läktarplats: Robban välte hela medaljställningen och tror nog att ingen ser det..... oj så fel han har!
 Men han redde upp det!
 Det var bra action på tränarbänken!
 Prisutdelning av 200m medley för tjejerna. Rebecca Ö. tog silver, Frida tog brons och Rebecca H. tog guld. Stort grattis!!
Två nöjda och glade guldtjejer, Matilda tog guld på 100m fritt på eftermiddagen.
Hampus tog silver på 200m fritt.
Filip tog en 7:e plats och Johan en 13:e plats på samma sträcka.
 Axel kom på eftermiddagen och här simmar han 100m rygg med en 8:e plats som resultat och nytt pers med 1 sek. Det blev sen en 10:e plats på 100m bröst.
 Två glada gossar, Hampus & Johan.
Johan satte fina pers idag, 2 sek på 200m bröst, 5 sek på 100m fjäril, 5 sek på 200m fritt, 1 sek på 100m fritt och 1 sek på 100m bröst. Grattis, jättebra jobbat!!

Eftermiddagspasset avslutar tjejerna med medaljregn.
På 400m medley tog Rebecca H. guld och Julia K. brons.
På 800m fritt. Frida & Emma T. guld och Julia V. brons.
Toppen Tjejer!

Dagen har bjudit på mängder av nya pers och om jag räknat rätt blev det totalt
9 guld
6 silver
7 brons
En bra genomförd tävling, det är många sträckor att simma på en dag och ni ska alla vara stolta över er insats!!