VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2013-07-02

Bockstensdoppet i Varberg 28-30 juni.

Tidigt på morgonen fredagen den 28 juni, samlas några av våra yngsta simmare i C- och D-grupperna på Vanningen för avfärd mot Varberg. Det är dags för årets upplaga av Bockstensdoppet och det blir en liten avslutningstävling där uppe innan det är dags för välförtjänt sommarledighet. 
Nina, Johanna och Ida har tagit plats i minibussen......
.... tillsammans med Matilda, Klara och Hanna. Det blev en tjejbuss som Per körde. Helena och My hade de enda killarna i sin bil: Johannes och Lucas.
Installation på skolan de skulle bo på en liten bit från badet.
Ida masserar My. :-)
Middag på fredagskvällen. Hanna och Ida är nöjda.
Fredagens tävlingar inleddes strålande med härliga simningar från våra yngsta simmare och dessutom en härligt värmande sol. Ida tog en fin 3:e plats på 100 frisim. Här ovan får hon sin medalj.
Stolta bronsmedaljörer. Förutom Idas 3:e plats på 100 frisim så knep Johannes en 3:e plats på 200 medley.
Här ovan ser vi Johanna redo för sin start på 200 medley.
Simstadion i Varberg ligger fantastiskt fint precis vid havet och på fredagen så visade den sig verkligen från sin bästa sida.

Lördagens och söndagens tävlingar bjöd tyvärr på lite sämre väder. Men våra små simmare kämpade på i regn och rusk och hade tältet att skydda sig i. Här ser vi Nina, My, Ida och Johanna. På natten mellan lördag och söndag var det ett litet oväder som drog över Varberg, vilket resulterade i att alla tält inne på simstadion blåste sönder. Alltså även Vellinges....:-(

På söndagen fanns det inget tält kvar så det gällde att skydda sig mot vind och regn så gott man kunde. Tack o lov så höll sig regnet borta ganska bra den här dagen. Ovan har vi Johanna, Helena och Klara som värmer sig under en filt.
Man kunde även värma sig med lite fotbollsspel emellanåt. Lucas, Johannes, Ida och Johanna spelade en match.
Johanna gjorde ett superfint lopp på söndagen på 200 ryggsim och knep en silvermedalj. Nedan ser vi Per som vilar på resterna av tältet.

Vi fick se många många fina simningar från våra yngre förmågor under denna helgen. De trotsade väder och vind och gjorde en jättefin långbanetävling. På plats i Varberg var: Nina, Matilda, Ida, Johanna, Klara, Hanna, Johannes och Lucas. Tränare på plats: Per, My och Helena.