VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2013-03-04

Avfärd :)

Vi samlas på Vanningen i vanlig ordning men lite senare på eftermiddagen eftersom vi inte ska åka färjan från Trelleborg denna gången. Vår resrutt i år är avfärd kl 18 med siktet inställt på Gedser där vi ska ta båten kl 21. Två timmar senare anländer vi Rostock och sen har vi hela natten i bussen framför oss. Vi beräknas vara framme i Bruneck vid 12-tiden.
Vi är redo och har skyltat upp bussen med vårt fina emblem.

Helena bekantar sig med en av våra två chaufförer. Han heter Jan-Yngve och den andre heter Peter. Vi har i år blivit sponsrade med hoodtröjor från  Eltjänst och mössor från Lenas Workshop. De blev väldigt glada för att de oxå fick vars en så att de kände sig som fullvärdiga medlemmar i gruppen.
Helena, Rickard & Ulf
All aboard, så ger vi oss iväg!
Vi stannade och tog en paus för frukost i Irchenberg, ett bra rastställe där det finns fina toaletter och bra frukost.
En liten slummer till innan vi börjar närma oss vårt mål. 
Elsa & Linnea
Väl inne i Österrike möts vi av lite disigt väder men gott om snö. Det bådar gott för bra skidåkning!

Så var vi då framme om än lite senare än tänkt. Båten i Gedser var lite försenad och det sinkade oss en timme. Nu får vi stressa lite med skidhyra, lunch och liftkortsavhämtning för att chaufförernas tidschema börjar ticka iväg.
Vi sprider ut oss och får allt gjort smidigast möjligt. Fam. Wethén hade utrustning med sig och kunde i lugn och ro ta en god lunch.
Daniel, Oliver, Ulrika & Amanda
Då har alla slutfört sina uppgifter och vi var tvungna att ha en del av de hyrda skidorna och pjäxorna inne i bussen. Fullpackade drog vi iväg mot Niederrasen och Hotell Roland som ligger ungefär 1,8 mil från liftstationen.
Hela gruppen samlad på trappan till hotellet.
 Solen bryter fram och vi ser fram emot en härlig skidvecka!
Bill & Anders
 Här har vi ett exempel på hur rummen ser ut.
Vi sitter till bords för att käka middag. I år har Helga, vår husfru, fixat ett långbord till oss vuxna så att vi kan känna en bättre gemenskap än i fjol när vi var utspridda i matsalen. Ungdomarna sitter mer grupperade efter ålder.
Vår gulliga husfru, Helga, som vi uppvaktar redan första kvällen med en Sverigepåse fylld med svenska specialieter såsom knäckebröd, lingonsylt, Kalles Kaviar, löksill, Kexchoklad och en fin bok om Sverige och svensk matlagning (på tyska)


Robban sitter nog och fantiserar om morgondagens frukost......
.........som ser ut så här.
Familjen Karlsson har det största rummet vilket resulterar till att ungdomarna håller till där på kvällstid.

Och detta ser vi fram emot i morgon!!! Vi ger oss till topps kl 8.15.