VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2012-06-22

Final i Distanscupen på Lindängsbadet 20 juni

Distanscupen är ett arrangemang av Skånesim som består av 3 deltävlingar under våren. Man simmar 1500 frisim, 800 frisim och 400 medley. Det simmas samtidigt på flera platser runt om i Skåne och många simmare från fler klubbar är med. Det gäller att samla så mycket poäng som möjligt under tävlingens gång. De åtta bästa i varje åldersklass går sedan till en final som simmas på Lindängsbadet där man simmar 400 frisim. Det delas även ut poäng där, så det är inte förrän efter det loppet man kan se vem som står som medaljörer.
Vellinge hade några finalister på plats det här året: Rebecca (flickor -96), Amanda (flickor -97), Vilma (flickor -98), Maja (flickor -99), Anton (pojkar -97) och Hampus (pojkar -97). Det var ett underbart denna onsdagskväll när vi begav oss till Lindängsbadet för att heja fram våra finalister.
Supporterskaran var på plats med sina brassestolar.

Efter kvällens tävling hade Vellinge två medaljörer i totalen. Anton låg 3:a inför finalen och lyckades behålla den. Ovan ser vi honom bredvid 2:an Filip från MKK och 1:an Cruiz från Helsingborg. Rebecca låg 2:a inför sin final och lyckades också behålla den platsen. Nedan tar hon emot sitt pris tillsammans med Ida från MKK som hon delade 2:a platsen med. Det är prispengar som står på spel i den här tävlingen. Något som uppskattas bland ungdomarna... :-)

VNSK's två medaljörer i årets Distanscup: Anton och Rebecca. Ett mycket stort grattis till er! Och grattis även till övriga Vellingesimmare som också gjorde fina 400-frisims lopp ikväll: Hampus totalt 6:a, Amanda 8:a, Vilma 7:a och Maja 7:a.