VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2012-03-23

Seriesim i Lund 18 mars

Söndagen den 18 mars begav vi oss till Lund för sista omgången i seriesimmets division 2. P.g.a att 25-m bassängen inte var klar, så fick tävlingen gå av stapeln inne i nya 50-m bassängen, som då var avdelad till en 25:a. Detta innebar också att det inte fanns plats för föräldrar där inne. Det går ju inte att ha ett seriesim utan publik! Det blev samling ute i entrén för föräldrarna med hopp om att få komma in lite senare.

Våra simmare visste vad som stod på spel den här dagen. Blir vi sämst trea i div 2, så får vi vara med och kvala till div 1. Helsingborg som leder div 2 har redan ett lag i div 1, så därför får de inte kvala. Då blir det istället tvåan och trean som får göra det.
Här ovan ser vi Filip på fjärilsimmet.
Föräldrarna kom in i hallen lite senare, så det blev en liten hejarklack från VNSK i alla fall. Tränare Robban är koncentrerad på sin uppgift.
Emil tillhör våra killar -02 och simmade seriesim för första gången. Han gjorde det med bravur. Härligt simmat på både frisim och ryggsim!
Johannes, också killar -02, var lite mer rutinerad, eftersom han gjorde sitt andra seriesim den här dagen. Mycket härligt simmat!
Filip simmar i äldsta killklassen och gjorde den här dagen sitt första seriesim.
Tränare Danne ger feedback till Matilda efter hennes lopp.

Våra tränare, Robban, Matilda och Danne.
Johanna, yngsta tjejklassen, får feedback av Matilda efter sitt lopp.
Lucas Örmon, simmade också bra i yngsta killklassen.
Tim får feedback av tränare Helena efter att han slog ett härligt personligt rekord på bröstsimssträckan.

Det skreks och hejades som vanligt på våra simmare.
Efter sista lagkappen var det samling och vi väntade med spänning på resultatet.
Alla VNSK'are simmade som vanligt fantastiskt bra och kämpade väl. Och det var en härlig glädje när slutresultatet kom. VNSK slutar totalt 3:a i division 2 efter Helsingborg (1:a) och Lödde (2:a)! Nu får vi tillsammans med Lödde vara med och kvala upp till 1:an. Vem trodde det när vi gick upp i division 2 för ett år sedan! Underbart! Nu ger vi allt i kvalet i mitten av maj!