VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2012-02-20

Utflykt till Corvara.

På måndagen var det träningsfritt för simmarna. Då passade vi på att bege oss lite längre bort i Dolomiterna. Vi bad våra snälla chaufförer: Janne och Bosse, att köra oss till Corvara som ligger ca 1 tim körning från Bruneck.
Det fortsatte att snöa hela natten och även måndag förmiddag när vi anlände till Corvara. Men snöandet slutade framåt lunchtid och därefter sprack det upp till en underbar dag igen. Ovan ser vi Johanna, Amanda och Elsa staka sig fram i en transportsträcka.
Corvaras liftsystem var nytt för oss alla, så det är inte så lätt att veta vart man ska bege sig. Vi försökte alla hjälpas åt så gott vi kunde och kolla in pistkartorna för att få till backar som kunde passa alla.
Det var inte så lätt, det blev lite svåråkt emellanåt, men som sagt, ingen hade varit där förut. Och med de förutsättningarn tyckte vi nog att vi klarade av dagen ganska bra ändå.




Alica, dagens gullunge med kaninmössa.
Paus i en mysig restaurang uppe på en av Corvaras toppar. Välförtjänt drickapaus och lite apfelstrudel. Ovan: Alicia, Elsa, Amanda, Johanna, Julia och Anton. Nedan Jesper, Helene, Richard, Anders, Daniel och Christoffer. 



Sista backen ner mot byn Corvara. En lång härligt blå glidarbacke... :-) På bilden nedan ser vi byn. 
Det blev en härlig utflykt den här dagen. Vi kunde konstatera när vi var nere i byn igen att vi hade inte åkt i samma backe en enda gång, utan tagit oss runt i systemet. Nedan ser vi tjejerna nöjda: Julia, Alicia, Elsa och Johanna.
På kvällen var det dags för ny "dagens vurpa". Den fick den här dagen delas av två ungdomar som inte var med oss i Corvara: Oskar och Emma. Dagens sponsor: Wickmans rör i Vellinge.

Här är vår värdinna på hotellet: Helga. Underbar! Hon tog hand om oss morgon som kväll och berömde alla våra fina ungdomar när vi åkte hem. Tack Helga!