VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2013-04-20

Vårsimiaden 2013

Vellinge har fått äran av Skåne Sim att arrangera en av distriktstävlingarna i Vårsimiaden (de två andra gick av stapeln i Höganäs och Staffanstorp). Det är en av årets största tävlingar för de lite yngre simmarna och det är första gången klubben arrangerar en sådan stor tävling. Det har krävts mycket förberedelser och många hjälpande händer. 
Helgen 20-21 april står då Vanningen berett att ta emot tävlande från 10 olika klubbar. Tävlingens huvudsponsor var ICA Kvantum och hade på plats utanför entrén denna stora skylt.
På lördagen tävlar alla som är födda -00 och -01. Vellinges simmare är på plats. Rebecca, Alicia o Frida ska tävla på lördagen. Maja är på plats för att hjälpa till med diverse saker och My som tränare.
ICA Kvantum hade även stor banderoll som vi placerade väl synligt på vattenrutschbanan.
Föräldrasektionen dukade upp ett fantastiskt försäljningsbord som var mycket välbesökt. Hanna, Karin och Lena skötte försäljningen med bravur hela helgen.
Ute i foajén "dukade" vi fram ett försäljningbord med baddräkter, badbyxor, glasögon och annat smått o gott. Var också uppskattat och välsbesökt.
Ett gäng glada grabbar från Ystad SS är redo för att snart starta tävlingen.
Prisbordet är också redo.
Ovan har Emma Viléus precis fått ett pris för en finfin 4:e plats på 100 bröstsim och för detta blev det även en plats i Regionsfinalen i Lund 4-5 maj.
Frida Rödin knep en fin 3:e plats på 100 frisim. Även hon gick till Regionsfinalen.
Funktionärerna samlades i gången för inmarsch. Dagen till ära hade vi tävlingsledare, bitr tävlingsledare och starter från Skåne Sim.
Speakern är på sin plats.
Inmarsch... :-) Lite ovant för Vellinges funktionärer och inte så lätt heller att marschera in till "Här kommer Bumbibjörnarna".
Föräldrasektionens tävling "Gissa simmaren" vanns av vår egen Richard Virgili.

Vellinge-simmare som den här dagen gick vidare till Regionsfinalen i Lund 4-5 maj var: Frida, Tim, Rebecca, Emma, tjejernas lag 4x100 medley o Axel en reservplats. Grattis!