VNSK

VNSK
Immeln maj 2014

2012-05-14

Seriesimskval i Ystad 12 maj

Säsongens seriesim har ju gått fantastiskt bra för VNSK. Så pass bra att vi var ett av två lag från div 2 som skulle kvala upp till div 1. Det var VNSK och Lödde från 2:an som skulle möta Ystad och Triton från 1:an. De två bästa i den matchen får tävla i 1:an efter sommaren. De andra två tävlar i 2:an. Lördag eftermiddag den 12 maj begav sig alltså ett stort gäng simmare och lika stort gäng supportrar till Ystad simhall.


Det var taggade simmare som hoppade i bassängen för lite insim.

Tränarskaran samlade alla simmarna och peppade dem inför starten. Föräldrasektionen delade ut tatueringar till samtliga simmare. Så med VNSK tryckt på alla möjliga ställen på kroppen var det äntligen dags för start!

Tränarna Helena och Matilda var också laddade.

Som vanligt inleds alltid serisim med medleylagkapper. Här har tjejerna precis gått i mål efter en fantastisk andra plats.
Hampus gör ett fantastiskt frisimslopp och Jenny är fokuserad på sina grenar.

Amanda (till vänster) hoppar i för att simma ryggsim, liksom Anton (till höger).


Katarina får hjälp med att trycka tatuering i pannan och Linus spanar in kompisarna som simmar.
Matilda är redo.

Tränare Robban är mycket fokuserad.

VNSK brukar ju ha en fantastisk supporterskara på plats, och idag var den om möjligt ännu bättre. Med införskaffade diverse verktyg som kunde låta både mer och mindre, så gjorde sig supportrarna ordentligt hörda. Vilken stämning det var på läktaren, samtliga VNSK-simmare lyftes fram. Det var många hesa röster när tävlingen var slut.
 


Lucas (till vänster) och Moa (till höger) gör sig båda redo för att simma fjärilssim i yngsta klassen.

Systrarna Karlsson (Maja och Julia).


Filip gör också ett fantastiskt frisimslopp.

 
Johanna är mycket nöjd med sitt lopp på 50 m bröstsim där det blev pers med 3 sekunder.

En av "klapp-klapp"-sakerna införskaffad för dagen, som hördes ordentligt.

Efter avslutad tävling bjöd föräldrasektionen samtliga tappra simmare på lördagsgodis. Det var ju ändå lördagkväll!
Vilken fantastisk match våra simmare bjöd på i Ystad. Alla simmade fantastiskt bra, många personliga rekord och många topplaceringar. Tyvärr räckte det ändå inte till mot Triton och Lödde som stod som segrare och tvåa i detta kval. Vi säger grattis till dem som ska simma i div 1 till hösten. Själva stannar vi kvar i 2:an och gör det med en väldigt nöjd insats efter dagens kval. Ystad följer med oss till 2:an. Tack till alla simmare som bjöd på en spännande tävling och tack till alla supportrar som gjorde ett fantastiskt jobb på läktaren.